.

lördag 27 september 2014

Höststädning på klubben


Idag samlades ett helt gäng NBK:are för att vara med på höststädningen. Vädret bjöd på en klarblå himmel och en behaglig höstvärme.











onsdag 24 september 2014

Smygtittade på agilitykursen

I söndags var jag Anette och smygtittade lite på Agilitykursen som Mikaela håller i . Nästan varje dag som man är på klubben så pågår det antingen kurser ,träningsgäng som tränar eller folk som jobbar. Kul när det rör sig på klubben. Här är lite bilder som jag och Sandra fotade på kursen.










SM 3:a och klubben har jobbat på Bruks och IPO SM 2014

Sista helgen i augisti var det äntligen dags för Sörmlandsdistriktet att arrangera SM i Nynäshamn. Många av oss klubbvänner har jobbat länge med förberedelser inför SM och väldigt många hjälpte till under SM dagarna.Vi hade väldigt tur med vädret och många besökte Kvarnängen för att se på alla duktiga förare och hundar.Vi är extra stolta över Robban och Dea som placerade sig på en 3:e plats i söket.
text Anette Björkman Bergström
Bilden är lånad från AniCura


Hunduppvisning 10/6-2013

Under både Bergadagarna och Sorundafestivalen har man kunnat se Nynäshamns Brukshundklubb visa upp sig med en hunduppvisning.
Lydnadsgänget Tage & Si-Si, Anette & Okey, Sonja & Sara och Kjell-Åke & Vy visade upp ett lydnadsprogram, men en aning roligare för det ovana ögat.
Sandra var "tävlingsledare" och Camilla var speaker.

För att se filmen från uppvisningen så klicka på denna länk

Kickspark-dag på Alhagen! 16/2-2013

Idag var det aktivitetsdag på Alhagen för NBK:are! Vid 12-tiden samlades hela 15 personer på Alhagens parkering för att köra lite kickspark och ha trevligt tillsammans.
Aktiviteten arrangerades av två NBK:are aktiva inom fysträning för hund; Anette, 2:a i lagtävling triathlon med hund samt bästa deltagande tjej, och Magnus, 2:a i lagtävling triathlon med hund samt SM-vinnare 2012 i barmarksdrag.


Alla var ivriga på att få prova och även hundarna blev taggade. Det var lite konstigt i början för de flesta när matte eller husse åkte efter på någon konstig grej, men detta släpptes snart och då gick det undan! Läpparna formades till leenden och hundtungorna hängde som slipsar.
När alla hade testat blev det korvgrillning och prat om allt mellan himmel och jord. Allt som allt blev det en väldigt lyckad dag och jag tror många åkte hem med nöjda hundar och ett glatt humör.
Tack Anette och Magnus för att vi fick prova eran kickspark! Jag tror många insprirerades av att kanske skaffa sig en egen i framtiden.























Distriktets domarkonferens 26/1-2013

Idag ägde distriktets domarkonferens rum i södertälje. Bilen gick klockan 07:30 ifrån Nynäs och halv nio minglade vi runt ibland domare och tävlingsledare runt om från sörmlandsdistriktets klubbar. Det bjöds på frukost och snart satte mötet igång.

Det blev mycket prat om ämnet Vett och Etikett under tävlingar. Vi har alla ansvar på våra tävlingar, funktionärer som tävlande (Vett & Etikett), och det är ytterst viktigt att vi följer dem. Inte bara för att skapa en god stämning och en bra tävling, utan också för att respektera våra egna och andras hundar runtomkring. Det diskuterades mycket om vad som ska tillåtas och ej, och vad man har för skyldighet att agera när någon inte följer reglerna som finns. Det gäller att man vågar säga ifrån när något inte går rätt till, vare sig det gäller använding av stackelhalsband eller saknade vaccinationsintyg. Om alla agerar utifrån samma regler så kommer folk tillslut att rätta sig efter dessa.

Skillnader i dömandet var också ett het ämne som diskuterades. Idag är många domare lite för "snälla" i sitt dömande, vilket i slutändan leder till att det är svårt att urskilja en "bra" hund från en "riktigt bra" hund. Detta återspeglas i SM i både bruks och lydnad, där många har svårt att nå upp till sina egna kvalpäng under SM-dagarna. Det är väldigt lätt hänt att man kanske "inte hör" det där islaget i hindret eftersom det trots allt bara är lydnadsklass I. Man kanske råkar titta någon annanstans när hunden nosar av backen lite. Man såg inte riktigt att hunden tuggade på apporten och satt han inte rätt så rakt ändå?
Filmklipp från lite olika moment i både bruks och lydnad spelades upp och alla fick ge poäng utöver vad de tyckte var riktigt. I vissa moment kunde det skilja sig så mycket som 5 poäng mellan högsta och lägsta bud. Visst är det trors allt en bedömningssport, men det man måste fråga sig innan man ställer sig som domare på tävlingsplanen är "vad är bra och vad är perfekt?".
Här togs det även upp skillnaden på en svensk och en internationell elitklasstävling (internationella lydnadsregler klass Elit). Markanta nerdrag vid kroppskommandon, tävlande är helt styrda av tävlingsledaren och domarna rör sig nära hunden för att kunna döma riktigt är några av de stora skillnaderna. Kanske har svenska domare något att lära sig av detta?

Även en eventuell övergång till de internationella reglerna i elitklass togs upp. Idag är det redan 18 europeiska länder som dömer efter FCIs regler, och Norge och Finland har redan beslutat att haka på. Denna fråga arbetas redan med och man söker även intresserade att bilda en arbetsgrupp som jobbar just med internationalisering. Och som Mikael Ivanov sa, "Vi blir väldigt ensamma om vi inte följer med".
Text: Sandra Björnskiöld



NBK på Regattan! 31/7-2012

Micke, Nonne och jag stod i söndags i Nynäs Energis monter vid hamnfestligheterna.
Vi stod där för Nynäshamns BK:s räkning. Vi manade på människor att vara med och välja bästa bilden
i en fototävling. Vi föreningar i Nynäs tävlade om att få flest röstande under vår tid i montern.
Den förening som får flest röstande, under sin tid i montern, kommer att vinna pengar till sin klubb.
Och enligt Morgan, som dels jobbar på Nynäs energi men också är klubbvän,
så ligger vi jättebra till - för Oj som vi jobbade på att få folk att rösta under våra 4 timmar i montern
Och vi var faktiskt väldigt stolta över vårt arbete med detta. Morgan var också han impad
för vi var hittills den bästa föreningen på att fånga röstande människor.

Vi får väl se om detta räcker till vinst







 

Funktionärsfest på klubben 19/11-2011

Lördagen den 19 november var det dags för fest på klubben! Alla som varit funktionärer på klubben blev inbjudna, och det var hela 30 personer som dök upp. Utanför stod marchaller och välkomnade gästerna, och precis innanför dörren väntade varm glögg, pepparkakor och godis i massor. Efter att alla hade minglat en stund så var det dags för lite allvar.

Alla funktionärer blev indelade i 4 olika grupper; Bruks, Lydnad, Agility och utställning. Tillsammans skulle de diskutera arbetet kring årets tävlingar, och även hur det kan bli bättre. I ungefär en timme diskuterades det hur vi skulle kunna göra för att locka funktionärer till tävlingar, vad som har gjorts bra och vad som gjorts dåligt. Det blev många intrerssanta åsikter och de flesta uppskattar nog att få just sina åsikter nedskrivna på ett papper som tävlingssektorn ska gå igenom. Det är ju trots allt ett väldigt viktigt ämne om vi ska få klubben att växa!

















Klubbmästerskap i Bruks och Lydnad helgen 17-18/9 2011

På lördagen gick bruksKM, vädret var soligt men kallt och vindstilla.
9 ekipage tävlade om titeln klubbmästare lilla och stora. Stora KM vanns av Camilla Ruohoniemi med Orkan och i lilla KM tog Bo Carlsson med Blondie hem segern.
På söndagen var det mulet med regnstänk i luften. LydnadsKM startade med 13 deltagare. Lilla KM vanns av Åsa med Milou och i stora lydnadsKM vann Tage Hjelm med Si-Si. Grattis till er alla som deltog i KM.

Oavsett hur poängen fördelas mellan momenten, så är det roligt att delta i en tävling som bara är till för klubbens egna medlemmar.
En mycket trevlig helg där alla hjälpte till med allt som hör tävlingen till. Vi hade endast domare "utifrån" Det var Ulrik Bergqvist som dömde lördagens brukstävling och Roger Borgström kom och dömde i klass I och II, Micke Hjort dömde klasserna III och elit. Tack för att ni kom och hjälpte till med bedömningen hos oss. Tack Tage för de fina priser som du fixade till alla deltagare samt även till agilityKM.

Vid tangentbordet Rose-Marie