.

måndag 2 mars 2015

Sportlovskul för barn

För andra året i rad arrangerade Nynäshamns Brukshundklubb (NBK) den 28 februari Sportlovskul för barn och hund på klubbområdet vid Björsta Källa.
Eftersom vi förra året fick ett så enormt fint gensvar, med 20 st. nöjda barn på denna aktivitet, ville vi föra traditionen vidare och i år kom 21 st. barn (ålder 6 till 12 år) med hund, alla utom ett syskonpar hade med sig egen hund, men då fanns en ”lånehund” på plats att göra alla aktiviteter med, vilket var enormt uppskattat.
Ena syskonet, som inte hade någon egen hund, kom fram till oss ledare på slutet och sa – Det här var den bästa dagen i mitt liv! Så vi kan väl ana att de vuxna i den familjen kommer att höra en del tjat om hund framöver!
Barn och hundar bjöds på olika roliga aktiviteter: Så som hinderbana där man skulle få hunden att hoppa över låga hinder, gå slalom mellan konor, hunden skulle ta sig igenom en tunnel och hoppa upp på ett lågt bord och de fick också lära sin hund att sitta samt att komma då man ropar. En liten tipspromaned hanns också med.
Efter lunchpausen fortsatte aktiviteterna med en hinderbana på tid och aktiviteter i skogen så som att leta godis, att gå balansgång på omkullfallet träd, hoppa upp på stenar, krypa under grenar m. m
Vi avslutade med en gemensam fika i klubbstugan och en liten genomgång av dagen för att sedan dela ut en godispåse till alla duktiga barn.
Detta är definitivt en aktivitet som vi traditionsenligt kommer att fortsätta med år efter år.
Tack alla underbara barn och hundar som var med! Hoppas vi ses igen en annan gång.

Vid pennan
Camilla Hjort, en av ledarna
Övriga ledare var: Jimmy Låås och Daniel Fredriksson
Fotograf och grill : Anette Björkman Bergström och Martin Bergström
Köket: Sandra Björnskiöld
KLICKA PÅ FÖRSTA BILDEN OcH BLÄDDRA SEDAN BLAND BILDERNA !!














































 

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder på glada barn och aktiva hundar!

    Tack alla som gjorde denna dag så bra! Hoppas vi ses igen nästa år, om inte förr!

    Hälsningar från Camilla Hjort
    En av ledarna under dagen

    SvaraRadera